Videosamtal / Chatt

Kognitiv beteendeterapi i Sollefteå

Både psykoterapi (KBT) och vägledning kan göras via video och chatt. Behandlingen kan vara en blandning av både fysiska, video- och chattsamtal eller görs endast digital.

Forskning har visat att psykoterapi / KBT via video har lika goda effekter som terapi via fysiska besök på en mottagning (t.ex. Batastini, A.B. et al., 2021).

Jag använder mig av Kaddios kommunikations-modul för att prata / chatta med dig på ett säkert sätt. Chattsamtal bokar du själv via min bokningssida på livsresa.kaddio.com. Du kan boka genom att logga in i Kaddio med Mobilt BankID eller genom att uppger namn, telefonnummer, mailadress och personnummer. Du har sedan möjlighet att betala direkt med kort, annars skickar jag en faktura till dig.

Kognitiv beteendeterapi i Sollefteå
Videosamtal kan du inte boka själv, utan det är jag som administrerar bokningar efter överenskommelse med dig. Vid tidsbokning får du ett bekräftelsemejl med detaljerade instruktioner om hur videosamtal eller chatt fungerar. Du kommer även få ett påminnelse-SMS ca 24 timmar innan den bokade tiden. Vid den bokade tiden loggar du in i Kaddio och väntar på att jag ringer upp dig eller starta chatten. För att videon / chatten ska fungera behöver du inte ladda ner något program eller plug-in. Vid videosamtal se bara till att den webbläsaren du använder är uppdaterade, att tillåta mikrofon och kamera i webbläsarens inställningar och att internetuppkopplingen är stabil och snabb (3G eller snabbare).